Dış Cephe Boyası

Ürünlerimiz hakkında bilgi almak için, aşağıdaki numaralardan arayıp bilgi ve fiyat alabilirsiniz

Telefon :
Whatsapp :
Binaların bakımlı, estetik görünmesinde dış cephe boyası önemli rol oynuyor.  Özellikle yüzeyin korunması ve dekoratif görünüm elde edilmesi açısından binanın dış cephe boyası kesinlikle ihmal edilmemelidir.Dış cephe boyası; örtücü katmanları oluşturan pigmentleri içeriyor. Binanın dış cephesinde; kaplama ve boya kullanılıyor. Boyalar; pürüzlü, ince dokudan oluşurlar. Kaplamalarsa, grenli dokulardan oluşmuşlardır. Dış cephede kaplama, boya gibi işlemler için genellikle; silikonlu, solvent bazlı ve su malzemeleri kullanılır. Silikonlu boylar neme karşı dirençli olması sebebiyle dış cephede çok kullanılıyor. Yüzeylere tutunmalarını sağlayan bağlayıcılarda silikon yer alıyor. O sebeple, silikonlu boya diye anılıyorlar. Dış cephe boyası yapımında ilk; söve ile mantolama işlemlerinin yapılması gerekiyor.

Dış Boya Çeşitleri Nelerdir?

Binalarla ilgili insanların kafasında izlenimler bırakan dış boya çeşitleri şöyle sıralanabilir:

Elastik Dış Cephe Boyası

Yüzeylerin nefes almasını sağlar. Aynı zamanda kılcal çatlarla birlikte dış etkilere karşıda binayı koruyor.

Silikonlu Dış Cephe Boyası

Bu boya çeşidi, yüksek su itici özellikli olmasıyla dikkat çekiyor. Belirttiğimiz özelliğinden dolayı yüzey asla su geçirmez. Ayrıca yüksek alkali direncinden dolayı hem tuzlu suya hem de neme ve rutubete dayanıklı olmasıyla da biliniyor. Güneş ışınlarının sebep olabileceği tüm olumsuzlukları bertaraf ediyor. Deforme ya da renk değiştirme gibi durumlar kesinlikle olmaz. Silikonlu dış cephe boyası, uzun süre kullanılabilecek tarzda üretilmiştir. İçerisinde silikon barındırarak yüzeyin nefes almasını önemli ölçüde sağlıyor. Dış ve cephenin nemden zarar görmesini engelliyor.

Akrilik Dış Cephe Boyası

Dış cephe boyasında son katta kullanılıyor. Yüksek alkali direncinden oluşmuştur. Neme, güneşe, yağışa dayanıklı olmasıyla biliniyor. Koruyucu, örtücü boya olması yanında aynı zamanda dekoratiftir de diyebiliriz.

Grenli Dış Cephe Boyası

En önemli özelliği kendini yıkayabilmesidir. Yağmur yüzeye değmeden hemen boya onu akıtır. Yüzeyde oluşan tozları temizlemekle mükelleftir.

Dış Cephe Boyamada Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
“Dış cephe boyası nasıl hazırlanır” kapsamında ilk binanın durumuna bakılmalıdır. Eski binalarda öncelikle boyayla duvar çatlaklarını mutlaka tamir ediniz. Dış cephe macunuyla çatlaklarla çıkıntıları kapatmanız gerekiyor. Macun kuruduktan sonra da onu zımparayla düzleştiriniz.

Boyayı uygulamadan önce duvarda tadilat yapılması gerekiyorsa onu yapınız. Tadilatın bitimiyle birlikte astarlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Dış cephe yüzünü mutlaka tazyikli suyla temizlemeniz gerekiyor. Dış cephe boyası öncesinde duvarda oluşan tozları almanız gerekiyor. Almadığınız takdirde renklerde değişmeler olur ve boya da iyi tutmayabilir.
+90 535 297 66 63